Antwoord op de Coronavragen die jouw kind stelt

Heeft jouw kind ook veel vragen over het Coronavirus? Dan kan het als ouder soms best lastig zijn om hier goed antwoord op te geven. Het Nederlandse Jeugdinstituut geeft antwoord op veelgestelde vragen van kinderen en jongeren.

 

Buitenspelen

Je kinderen vragen zich vast af of ze met dit lekkere weer wel buiten mogen spelen. In de eigen tuin is dit gelukkig geen probleem. Het is echter niet de bedoeling om met je kinderen naar het strand of naar het bos te gaan. Omdat deze plekken druk bezocht worden, is het moeilijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Bekijk voor meer vragen of speeltips de webpagina voor kinderen van het NJI.  

 

Social media 

Op social media is er veel informatie te vinden over het Coronavirus. Dit is iets waar vooral jongeren mee in aanmerking komen. Het is belangrijk om hier verantwoordelijk mee om te gaan. Zeker omdat er ook veel ‘fake news’ verspreid wordt. Bronnen die wel betrouwbaar zijn, zijn bijvoorbeeld: het RIVM, NOS, het Jeugdjournaal en RTL nieuws. Maak je kind hier bewust van. Voor meer vragen en antwoorden gericht op jongeren, verwijzen we je door naar de webpagina voor jongeren van het NJI.  

Vraag en antwoord Coronavirus