Studiebijeenkomst voor (zorg)professionals!

Werk jij als (zorg)professional met kinderen en hun oudes in de gemeente Reimerswaal en/of Kapelle? Kom dan naar de aanstaande studiebijeenkomst! 

Van professionals die betrokken zijn bij het CJG Kapelle-Reimerswaal, Casus0100 in Reimerswaal, Buurtteam Kapelle en Onderwijs horen we een aantal inhoudelijke thema's die extra aandacht mogen krijgen en waar experts voor zijn benaderd onze kennis te vergroten. 
 

Waar en wanneer?

Datum: donderdag 22 maart 2018
Tijd: van 9.00 - 11.00 uur
Waar: Bachten Vaete, Brouwerijstraat 3 te Kruiningen
Kosten: deelname is gratis! 
 

Workshops

Jij kiest welke twee workshops je bijwoont. Je kunt kiezen uit de volgende workshops.
 

In een wip uit je dip?

Depressie in een digitaal tijdperk
Door: Sofie Jamers, SPV bij Zeeuwse Gronden

In een tijd waar we constant in contact staan met elkaar zien we het jaarlijks suicide cijfer landelijk stijgen  en zien  toename van de verkoop van antidepressiva en slaapmiddelen.  Lopen we elkaar toch mis in deze snelle tijd? Is er nog echt contact?  In deze workshop staan we stil bij de verschillende soorten depressies en welke behandelmethoden er zijn. 

 

Het ijzer smeden als het koud is

Over (de)escalatie
Door: Monique Kreikamp, gezinscoach en trainer bij Vraagkracht

In deze workshop gaan we aan de slag met hoe situaties kunnen escaleren en wat je kunt doen om de rust te herstellen. Is een escalatie altijd een ruzie of kan toegeven ook voor een escalatie zorgen? Dat zijn vragen waar we mee aan de slag gaan en uiteraard gaan we ook zoeken naar mogelijke oplossingen. We doen dit vanuit de methodiek van geweldloos verzet.
 

Kwetsbaar Online

Wat kan jij doen?
Door: Leo de Pan, preventiemedewerker bij Indigo

Social Media is leuk, handig en krachtig, maar heeft helaas ook een schaduwzijde die niet zo leuk is; cyberpesten, sexting, sextrotion, grooming, wraakporno to name a few... De online wereld is binnen de hulpverlening vaak een blinde vlek. Kwetsbaar Online is door Indigo opgezet om een gezamelijke aanpak te realiseren, te verbinden en samen te werken met allerlei samenwerkingspartners. Ik nodig je uit om hierover mee te praten tijdens de workshop, waarin ik zal uitleggen hoe Kwetsbaar Online tot stand is gekomen, wat onze plannen zijn en wat jullie rol hierin kan zijn.
 

Kinderarmoede in Zeeland

Door: Susannah Koppejan, Stichting Kledingbank Zeeland

Als we denken aan kinderen in armoede, zien we een beeld van Afrikaanse hongerige kindjes voor ons. Niet snel associëren we die term met dat ene bij-de-hand jongetje uit Rilland. Maar kinderarmoede in Zeeland bestaat! Eén op de negen kinderen in Zeeland leeft onder de armoedegrens. Hoe Kledingbank Zeeland deze kinderen heeft leren kennen, hoort u tijdens deze workshop. Wij schetsen voor u een beeld van de kinderarmoede zoals die eruit ziet in Zeeland. Een workshop vol Zeeuwse praktijkervaringen en handvatten voor het signaleren van kinderarmoede

  • Heeft u een vraag over opvoeden? Wij helpen u graag
  • 0113 - 244 323
  • Stuur een bericht