Alle onderwerpen

Veilig buiten spelen

Zandbak

Kinderen vinden het heerlijk om in de zandbak te spelen. Daarnaast is het ook goed voor de ontwikkeling. Het is begrijpelijk dat je als ouder misschien bang bent voor verstikking in het zand en ziekten die je kind kan oplopen. Als je kind in de zandbak speelt, houd dan altijd een oogje in het zeil. Probeer er goed op te letten dat je kind zichzelf niet ingraaft.

Afdekken

Kinderen stoppen van alles in hun mond. Dat kan dus ook een hap zand zijn. Om te voorkomen dat je kind ziek wordt van bijvoorbeeld vogelpoep in het zand, kun je de zandbak na gebruik afdekken. Ook regelmatig het zand verversen kan ziekten voorkomen.

Zwembadje

Bij mooi weer is het heerlijk om je kind in een zwembadje te laten spelen. Houd peuters wel altijd goed in de gaten, want ze kunnen al in een klein laagje water verdrinken.

Speeltuin

Je kind vindt het vast fantastisch om in de speeltuin te spelen en op de speeltoestellen te klimmen. Het is verstandig om eens een rondje door de speeltuin te lopen om te kijken of dit een veilige plek is voor je kind. Veel ongelukken gebeuren doordat kinderen van het klimrek vallen. Je kunt er dus op letten of er een zachte en onbeschadigde ondergrond onder het klimrek ligt. Mankementen in de speeltuin kun je melden bij de beheerder.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.