Jeugdhulp

Soms komt het voor dat opgroeien even minder lekker gaat. Thuis of op school kunnen problemen ontstaan. Ook kunnen er andere dingen zijn waardoor je even niet lekker in je vel zit. Vaak lossen dingen zich vanzelf op, maar soms lukt dat niet alleen. Het is dan fijn als er iemand naar je luistert en met je meedenkt. Je kunt dan terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van de gemeente Reimerswaal.

Bij het CJG kun je, als ouder/verzorger, of jeugdige terecht met vragen over opgroeien en opvoeden. Wat je vraag ook is, hoe klein of ingewikkeld ook, geen enkele vraag is raar. Een medewerker van het CJG komt bij je thuis of komt langs op de (basis)school. Samen zoeken we naar oplossingen die voor jou en in jouw situatie werken, zodat je zelf weer verder kunt. Vaak geven we je tips en informatie. Als het nodig is dan verwijzen we je door naar passende jeugdhulp. Samen voorkomen we dat kleine vragen grote problemen worden. Wil je graag met iemand praten? Of heb je hulp nodig? Bel ons dan via 0113 - 244 323 of stuur een mail naar cjg@reimerswaal.nl.

Op onze website vind je veel informatie over onderwerpen waar je als jongere mee te maken krijgt.

  • Zit je nog op de basisschool en heb je vragen? Ga dan naar de pagina basisschoolkind op onze website.  
  • Zit je op het voortgezet onderwijs en heb je vragen? Ga dan naar de pagina voortgezet onderwijs op onze website. 
  • Ben je jongvolwassene (tussen de 18 en 23 jaar) en heb je vragen? Ga dan naar de pagina jongvolwassene op onze website. 

Verwijsindex

Alle professionals die zorg en ondersteuning bieden, werken met de Verwijsindex. De Verwijsindex is een landelijk systeem waarin hulpverleners en andere professionals registreren wie er zorg ontvangt. Deze registratie bevat geen inhoudelijke informatie. Meer informatie vind je op www.verwijsindexzeeland.nl/voor-clienten.